19 березня 2024

Сила роду: медитативні практики

Write your awesome label here.
Зміст:
  • Чим корисні медитативні практики
  • Значення сили роду в контексті медитації
  • Медитативні техніки: вплив на сприйняття роду
  • Як медитувати – ефективні медитативні практики
Розглядаючи тему сили роду, ми розпочинаємо з такого поняття, як рід, його можливості, структура.
Медитативні практики – це надпотужний інструмент для зв’язку з попередніми поколіннями. Вони дозволяють знайти в собі силу предків, віднайти внутрішній спокій та своє “Я”. Медитації важливі для нових поколінь, адже за допомогою них можна отримати доступ до Сили свого Роду, зміцнити зв'язок з потужним резервом енергії, що передається від батьків до дітей, і отримати доступ до унікальних здібностей, які були закладені з дитинства, або ще раніше впродовж існування всього нашого роду. Однак, у цьому можуть допомогти лише особливі медитативні практики.

Чим корисні медитативні практики

Для підтримання сили роду та свого зв'язку з ним важливо усвідомлювати себе як невід'ємну частину свого родоводу. Зв'язок із родом — це не лише величезне джерело енергії та сили, а ще й відповідальність перед його членами. Щоб повністю розкрити свій потенціал та зв'язок зі своїми предками, необхідно: 
  • підтримувати контакт із членами роду та всіляко допомагати їм;
  • постійно самовдосконалюватися;
  • шукати й усувати причини та фактори, які заважають тіснішому контакту між членами роду;
  • виходити на нові рівні роботи з родом, навіть якщо його члени пішли з життя або фізично перебувають далеко від вас.
Медитативні техніки знімають бар'єр між фізичними об'єктами, виводячи це спілкування в можливість інтелектуально-духовного спілкування. Налаштовуючи себе на певний режим роботи в медитації, стан зосередженості, ми можемо сформувати такий режим присутності когось із членів нашого роду в нашій свідомості, ніби є можливість спілкуватися з ним увесь час. Це – форма внутрішнього діалогу.

Значення сили роду в контексті медитації

Для підтримання сили роду застосовуються різноманітні медитативні практики та дихальні вправи. Медитації – це такий механізм, який виводить нас на контакт з усіма фігурами нашого роду. Це час внутрішнього діалогу та обміну досвіду з минулими поколіннями та підняттям резервів їх досвіду. І найчастіше, коли ми медитуємо, ми розкриваємо складові нашої пам'яті, ті комірки, в яких зберігається інформація поколінь і, вилучаючи їх з підсвідомості, виводячи на рівень усвідомлення, можемо користуватися цією інформацією за будь-якої нагоди. Медитація дозволяє вийти на рівень довготривалої пам'яті, доступної нам як результат культурного надбання, та активувати її в потрібний момент. Вивівши з підсвідомості інформацію, яку закладали з дитинства, можна користуватися нею постійно.

Медитативні техніки: вплив на сприйняття роду

Вплив медитативних технік на сприйняття роду полягає в тому, що медитації виводять нас ще й на рівень емоційного контакту з цими людьми. Ми знаємо, що вони ніби живуть в нашому житті, знаходяться в нашій свідомості та в стані єдності в нашому духу. Саме, перебуваючи в стані духу, ми знаємо, що ніколи не втрачаємо зв’язок з нашими предками, завжди можемо знайти одне одного в цьому полі духу і знати, що ми ніколи не будемо самотніми. Навіть, якщо у фізичному плані навколо нас якийсь період може та і не настати.

Єднання в стані духу за допомогою медитативних практик, які налаштовують нас на розуміння цього єднання і дотримання цього режиму, дійсно може назавжди закрити тему самотності та депресивних станів і переживань, що з’явилася на цьому тлі в нашому житті, тому що самотні не той, навколо кого нікого немає, а той, хто не відчуває, що навколо хтось є. Так, самотніми можуть бути навіть люди, навколо яких є дуже багато інших людей. Як результат - людина налаштовується на думку, що вона є частиною одного великого роду, має свою цінність у цьому родовому контексті. Розвивається самоповага, що призводить до можливості роботи над своїм характером та тими його рисами, які закладені у кожну людину від народження або під час формування як окремої особистості.

Як медитувати – ефективні медитативні практики

Правильної медитації вчить курс “Терапія Роду”. Щоб та чи та практика йшла на користь кожній людині та її зв'язку з предками, вона повинна давати поняття про те, що саме ми робимо і для чого.

Медитативна техніка повинна бути спрямована на розкриття потенціалу та ресурсу душі. Медитувати бажано щодня, навіть якщо є всього кілька хвилин – так не втрачатиметься зв'язок з предками та самим собою. За необхідності можна робити короткі перерви та розбивати всю тривалість на короткі блоки, наприклад, вранці та ввечері.

Згодом ви зможете вийти на більш глибокі рівні медитації та ще більше розкрити свій зв'язок із Родом, повернутися до його історії та читися на помилках минулого. Допомогти цьому можуть індивідуальні чи групові сеанси терапії Роду.

Автор статті

Колесніченко Максим Валентинович

  • Практикуючий індивідуальний сімейний та груповий терапевт.
  • Спеціалізуюся на системній сімейній терапії та фрактальній терапії.
  • Психолог, який працює з військовими.