28 серпня 2023

Як Терапія роду може допомогти пережити розлуку та тривогу під час війни?

Write your awesome label here.
Зміст:
  • Визначення домінанти кризового стану
  • Підтримка власного психоемоційного стану завдяки східними практикам 
  • Формування високого змісту реалізації людського потенціалу
  • Фокусування уваги на вічних цінностях життя
  • Курс «Терапія Роду в умовах війни» 
Війна в Україні стала складним випробуванням для багатьох родин. Розлука з близькими та постійна тривога можуть стати невід'ємною частиною їхнього життя. В таких умовах Терапія роду як терапевтична робота стає важливим інструментом для допомоги сім'ям зрозуміти та подолати ці труднощі. Ця тема привертає увагу дослідників, практиків та фахівців зі сфери психології, допомагаючи знаходити шляхи спільної адаптації до руйнівних впливів воєнних дій на сімейні відносини та психічне здоров'я. У цьому контексті дослідження впливу Терапії роду на процес подолання розлуки та тривоги може розкрити цінні інсайти та рекомендації для всіх, хто стикається з подібними викликами.

Враховуючи теперішню ситуацію в країні та особисті науково-практичні дослідження, було розроблено курс для кожного українця «Терапія роду в умовах війни».

Далі ми поговоримо про те, як саме Терапія Роду допомагає впоратися з розлукою з близькими та тривогою під час війни.

Визначення домінанти кризового стану

Робота в групі «Терапія роду в умовах війни» сприяє визначенню домінанти кризового стану. За час військового втручання агресора на нашу територію супровідними емоціями багатьох українців стали самотність, втрата сенсу, численних життєвих ініціатив тощо. Причиною цього часто стає відсутність члена родини, що вкрай негативно відображається на фізичному, емоційному та метальному рівнях людини. Рідним залишається лише чекати на повернення близької людини та кожного дня з надією та сподіваннями на нашу перемогу передивлятися повідомлення з марафону новин. Очікування як невідʼємна складова терпіння залежить від психічного ресурсу та від присутності й допомоги близького оточення. В таких випадках Терапія роду допомагає сконцентрувати та акумулювати ресурс підтримки, розподіляючи його на всіх рівнях психічно-емоційних потреб особистості.

Підтримка власного психоемоційного стану завдяки східними практикам 

Долучаючись до можливостей східних енергетичних практик, Терапія роду допомагає підтримувати себе та свій стан у високому тонусі, завдяки чому психічне та професійне вигоряння стає значно менш імовірним. Це у свою чергу допомагає підтримувати імунну систему в активному стану, а також ефективно долати та знешкоджувати вплив психічних токсинів на організм та свідомість людини.

Формування високого змісту реалізації людського потенціалу

Знаходячись у ресурсному стані, особистість спроможна планувати свої дії та активності на майбутній період, в якому буде багато приємних очікувань взаємодії з близькими, рідними чи друзями. Такі життєві перспективи допомагатимуть подолати та пережити невизначеність, сум, смуток, депресивні стани, занепад духу та втрату сенсу буття. В широкому сенсі Терапія роду допомагає сформувати вертикальну конструкцію своїх мотивів та спонукань, завдяки чому базові рівні сприятимуть живленню та підсиленню рівнів більш високого змісту реалізації людського потенціалу, здібностей та талантів. 

Фокусування уваги на вічних цінностях життя

Терапія роду допомагає зануритись у глибини своєї свідомості та розпізнати внутрішні конфлікти, які дуже яскраво проявляються у скрутні періоди життя. Вирішення внутрішніх конфліктів надає можливість по-новому зрозуміти своє призначення, сенс, зміст сімейних та родинних стосунків. Завдяки фокусуванні уваги на вічних цінностях, життя набуває значення для кожного з нас, для близького оточення і соціуму загалом.

Курс «Терапія Роду в умовах війни» 

Курс «Терапія Роду в умовах війни» допоможе сформувати власну програму життя, додасть впевненості та допоможе зміцнити здоров’я.
Навчання включає в себе практики оздоровчої гімнастики цигун та відкриває нові ресурси фізичного тіла, що захистить вас від зовнішніх деструктивних впливів.
Також ви отримаєте дієву і практичну інформацію з керування своїми емоційними станами, вдосконалите самоаналіз та критичне мислення, що позбавить повторення травматичного досвіду та наблизить здійснення ваших мрій.

Автор статті

Колесніченко Максим Валентинович

  • Практикуючий індивідуальний сімейний та груповий терапевт.
  • Спеціалізуюся на системній сімейній терапії та фрактальній терапії.
  • Психолог, який працює з військовими.